Blogg

Om mig

Bild till bloggen
Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kalender

Athens Street Food Festival

Entrebiljett 20190527201051473

Jag är mer av en gatumats-ätare än en findining-enustiast. Jag gillar att äta med händerna, att få maten inlindad i papper där såsen rinner ut ur ena hörnet och gör feta fläckar på kläderna. Jag gillar att torka bort överflödet runt munnen som jag oundvikligen dekorerar matklaffen med, jag gillar att händerna doftar av det jag ätit och att de kräver sin rengöring.

AthensStreetFoodFestivalEntrance optimized
Entré till Athens Street Food Festival. (Foto: Markus Olsson)

När jag hittar en lucka i väggen och kan köpa mig en falafel eller en gyros så njuter jag som allra mest, stående under skenet av gatubelysningen medan kön serveras otaliga varianter av det luckan har att erbjuda.

Strutar 20190527201325617
Athens Street Food Festival. (Foto: Markus Olsson)

I fler år i rad har jag missat Athens Street Food Festival som i regel går av stapeln tre helger i maj varje år. Jag har tidigare blivit förpassade till luckan i väggen som jag ändå uppskattar men i år tajmade jag mitt tillhåll i Aten med festivalens sista helg.

Chicken Picken House 20190527201200599
Athens Street Food Festival. (Foto: Markus Olsson)

Många av de recensioner jag har ögnat igenom har klargjort att festivalen inte har särskilt mycket nytt att ge och att volymen från discjockeyns ambition att låta musiken studsa i den gamla industrilokalens enorma omfång snarare är ett irritationsmoment än ett berikande.

Discjockeys 20190527201313082
Athens Street Food Festival. (Foto: Markus Olsson)

Som blek skandinav skulle jag vilja hävda motsatsen. Från de lugna vidderna i utkanten av Västerås till en industrilokal i Aten är avståndet rätt långt och jag uppskattar verkligen känslan, dofterna, oset, volymen, sorlet, röran, de höga rösterna och de små.

Ababu 20190527201214596
Athens Street Food Festival. (Foto: Markus Olsson)

Utbudet inne på festivalen är ett mekka för alla köttälskare även om det finns vegetariska alternativ samt något för den som gör anspråk på sockersöta varor. Dryck serveras i alla dess former och till och med Kopparberg håller sig framme med sin svarta folkabuss.

Folkmassa 1 20190527201142777
Athens Street Food Festival. (Foto: Markus Olsson)

Visserligen tar festivalen ett inträde på 2,5 Euro per person men utbudet och känslan ger värde till entréavgiften.

Om du gillar street food och befinner dig i Aten under maj månad är Athens Street Food Festival väl värd sitt besök. Värd för sin stämning, värd för sitt utbud och värd för sina smaker.

Folkmassa 2jpg 20190527201255767
Athens Street Food Festival. (Foto: Markus Olsson)

Läs mer om Athens Street Food Festival här: Athens Street Food Festival (länk)

Hitta till Athens Street Food Festival:

Grekiska viner från Psaroulis Wine på Mykonos Taverna

Startbild Psaroulis Wine

Här om dagen fick jag den vällustiga möjligheten att både få njuta av grekisk mat samt intressanta och spänningsfyllda grekiska viner på Mykonos Taverna. I en anslående miljö med tända ljus och rutiga dukar presenterade vinhuset Psaroulis Wine fem viner ur sitt sortiment, tre vita, en rosé och ett rött vin. Psaroulis Wines producerar sina viner i Kalamata av druvor från bland annat vinstockar som planterades redan 1948. Vinodlingarna ligger 120 meter över havet på en plats där temperaturskillnaderna mellan natt och dag är förhållandevis stora. Druvorna skördas nattetid när temperaturen är som lägst för att mana fram de finaste aromerna och för att behålla druvornas friskhet.

Psaroulis Wines
Viner från Psaroulis Wine, Mykonos Taverna. (Foto: Markus Olsson)

Psaroulis Wines har förvärvat flera vinster för sina viner och en av triumferna i raden är en guldmedalj, två silvermedaljer och en bronsmedalji en av världens största vintävlingar, AWC i Wien 2017. Av 12 826 olika viner tilldelades Psaroulis Wines fyra medaljer vilket tydligt uttrycker vinernas kvalitet.

Psaroulis Wines 2
Viner från Psaroulis Wine, Mykonos Taverna. (Foto: Markus Olsson)

Psaroulis Wines på Mykonos Taverna
Upphällning av vin, Mykonos Taverna. (Foto: Markus Olsson)

Den grekiska druvan Assyrtiko

En av Greklands stoltheter när det kommer till druvor är den gröna druvan Assyrtiko som har kommit att bli en av mina stora favoriter när det kommer till vita viner. Assyrtikos druvklasar är stora, med skal som är gula till guldgula och som är lätt transparenta. Assyrtiko är vanlig på Santorini men odlas även i andra delar av Grekland som till exempel i Kalamata.

Vinglas Mykonos Taverna 1
Smakprovning av Assyrtiko- Malagouzia, Mykonos Taverna. (Foto: Markus Olsson)

Min favorit denna kväll blev det vita vinet Assyrtiko- Malagouzia som är en blandning av de grekiska druvorna Malagousia och Assyrtiko. Druvan Malagousia ger vinet en rund och blommig karaktär och tillsammans med 20 procent Assyrtiko ger det vinet en behaglig syra och fräschör med sina citrustoner. En klockren kombination för mig som älskar vita, krispiga viner.

Somelier
Kvällens somelier Fredrik Styrlander ger målande beskrivningar, Mykonos Taverna. (Foto: Markus Olsson)

Ledsamt nog är utbudet av grekiska viner på Systembolaget ringa även om det finns flera guldkorn i beställningssortimentet. Och det är därför jag blir så där sprudlande glad när det finns grekiska restauranger som Mykonos Taverna där de med engagemang och glöd vill ge oss "grekomaner" det där extra när det kommer till mat och grekisk dryck. Utbudet är stort och välsmakande och spatserar du hit en lördag bjuds det även på musikalisk underhållning av den grekiska gruppen Taximi. En stycke Grekland så nära du kan komma när du är hemma i Sverige.

Kötträtt på Mykonos Taverna
Kvällens kötträtt, Taverna Mykonos. (Foto: Markus Olsson)

Hitta till Mykonos Taverna:

Restaurang Cypern- med smaker ifrån Grekland

Restaurang Cypern Startbild

Jag har skrivit om att resa med hjälp av smaker förut men jag kan inte låta bli att fascineras varje gång jag förflyttar mig till Grekland fastän jag sitter någon helt annanstans. En nystekt skiva Graviera, en grekisk sallad eller ett glas vin kan ta mig 250 mil söderut till värmen, till känslan och till Filoxenia.

Vi är många som har fått uppleva gästvänligheten i Grekland men det går lika bra att få erfara den bland greker på hemmaplan. Filoxenia står för att visa generositet och gästvänlighet till den som befinner sig hemifrån men det behöver inte bara betyda rent fysiskt skulle jag säga. Min upplevelse är att jag bemöts med samma frikostighet och gästvänlighet i grekiska konstellationer här hemma i Sverige. Just ett sådant mottagande jag fick när jag besökte restaurang Cypern på Valhallavägen i Stockholm för ett tag sedan.

Inredning 4
Restaurang Cypern. (Foto: Markus Olsson)

Inredning 3
Restaurang Cypern. (Foto: Markus Olsson)

Här fick jag möta familj och vänner som driver restaurangen med glädje, vakenhet och kreativitet. Medan jag njuter av de grekiska smakerna och emellanåt försvinner iväg till Grekland så välkomnas återkommande gäster med kramar och gladlynta tillrop, Yaya kivas kärleksfullt med barnbarnen medan Papuo styr i köket. Det liksom "vibrerar" precis på samma sätt som det brukar göra i Grekland.

Inredning 6
Restaurang Cypern. (Foto: Markus Olsson)

Inredning 1
Restaurang Cypern. (Foto: Markus Olsson)

Restaurang Cypern har funnits i nuvarande regi sedan 2007 då man tog över verksamheten och valde att behålla namnet på restaurangen men med en inriktning mot det grekiska och det cypriotiska köket. På lunchen serveras svensk husmanskost blandat med Greklandsinspirerande rätter för att på kvällen servera mer av det grekiska köket. På kvällarna serveras oftast mer från grillen som lamm och kyckling. Vad som finns på menyn bestäms över tid och inspirationen hämtas bland annat från ägarnas resor.

Inredning 2
Restaurang Cypern. (Foto: Markus Olsson)

Inredning 5
Restaurang Cypern. (Foto: Markus Olsson)

På förrättsmenyn finns bland annat Loukaniko och Garides samt röror som Taramas och Kopanisti. Varmrätter som till exempel serveras är Souvlaki, Bifteki, Moussaka, Solomos och vegetariska fetaostbiffar Laxaniko Bifteki. På dessertmenyn finns bland annat Mastixa och Baklava. På dryckesmeny finns både öl och viner från Grekland. Med andra ord kan du få ditt grekiska lystmäte mättat med råge när du är här.

Graviera
Graviera, Restaurang Cypern. (Foto: Markus Olsson)

Grekisk sallad
Grekisk sallad, Restaurang Cypern. (Foto: Markus Olsson)

När jag var på plats på restaurang Cypern fick jag njuta av gyllengul, stekt Graviera (ost) med svarta sesamfrön, honung och lingonsirap, grekisk sallad, bröd och olika röror. Till huvudrätt serverades för dagen Papoutsaki- köttfärsfylld aubergine som gratineras med bechamelsås och ost. Till efterrätt avnjöt jag en magisk Karidopita- en nötrik sockerkaka som serverades tillsammans med vaniljglass. Det var som att vältra sig i Grekland och i fantastiska grekiska smaker och det är inte för inte som Edward Blom är en återkommande gäst eller varför stamgäster är en trogen skara. Här får du njuta av Grekland både när det gäller atmosfären men framför allt när det gäller smakerna.

Gratinerad aubergine
Papoutsaki, Restaurang Cypern. (Foto: Markus Olsson)

Efterrätt
Karidopita, Restaurang Cypern. (Foto: Markus Olsson)

Hitta till restaurang Cypern:

Mer om restaurang Cypern och meny hittar du här: Restaurang Cypern (länk)

Semla med grekisk sallad och fetaostkräm- en osannolikt god förrätt

Grekisk sallad semla 2

Okej, det här är ingen semla i dess rätta bemärkelse utan snarare ett sätt att servera en grekisk sallad på. Förslagsvis om förrätt. Lite småroligt om inte annat men det blev också riktigt gott. Och okej, det är ett tag kvar till fettisdagen men vad gör man inte för att fylla sina depåer?

Det kompletta receptet på frallorna (semlorna), grekisk sallad och fetaostkräm hittar du här: Semla med grekisk sallad och fetaostkräm (länk)

 

Grekisk sallad semla 1
Semla med grekisk sallad och fetaostkräm. (Foto: Markus Olsson)

Recept på Melomakarona

Då har jag bakat den andra av de två vanligaste julkakorna som serveras i Grekland runt jul, Melomakarona. Receptet på den första kakan, Kourabiedes, hittar du här: Recept på Kourabiedes (länk). Ofta serveras dessa kakor tillsammans men som det kakmonster jag är så hann jag äta upp alla Kourabiedes innan Melomakarona var klara.

Melomakarona
Melomakarona. (Foto: Markus Olsson)

Melomakarona är en småkaka med smak av apelsin, kanel och valnötter. När jag har letat recept hittar jag som vanligt en rad varianter av hur denna kaka ska bakas men till slut så valde jag ingredienserna från det familjerecept jag fick mig tillskickat av @chrissgreece. Det receptet är utan honung men i receptet finns även en variant med honung. 

Receptet på melomakarona hittar du här: Melomakarona (länk)

Grekiska julkakor- recept på Kourabiedes

Okej, det här kanske inte är de vackraste julkakor jag har bakat men de smakar i alla fall riktigt gott.

Kourbiedes är en av de vanligaste kakorna man bakar i Grekland runt jul tillsammns med Melomakarona. Kourbiedes är en enkel smörkaka smaksatt med Metxa och skulle Metaxa inte finnas i skåpet där hemma går det även bra med konjak. Spraya kakorna lite lätt med vatten innan du rullar dem i florsocker så fastnar det lättare.

Fullständigt recept hittar du här: Kourabiedes (länk)

Kourabiedes
Kourabiedes. (Foto: Markus Olsson)

Grekiska pajer, bröd och kakor- en varm och innerlig festival


Grekisk pajfestival

Grekiska matpajer, grekiska efterrättspajer, grekiskt bröd och kakor, kryddor ifrån Grekland och andra grekiska maträtter. Grekisk musik, grekisk dans och en enorm grekisk gästfrihet. Det är Grekiska folkdansföreningen i Sveriges årliga festival på Idungatan.

Jag är fortfarande fylld med energi dagen efter tillställningen som strålade i den mörkaste och regnigaste decemberkvällen. Känslan är nästan overklig och jag funderar på om jag endast såg en film eller om jag verkligen var med på denna varma grekiska fest.

Alla i föreningen
Från vänster den grekiska ambasadören Dimitrios Touloupas, kocken Antonios Kalikatzaros
föreningens ordförande Ellis Christaki, jag och ordförande för det grekiska kulturhuset
Apostolis Papakostas.
(Foto: Nicky Psychari)

Röd om kinderna klev jag in genom dörren till ett myller av glada tillrop, skratt och hjärtliga diskussioner ackompanjerad av klingande musik. I mitten av salen stod fullsatta långbord och längs med väggarna stod grekiska matlagare med serveringsfat fyllda av hemmagjorda pajer, egenbakat bröd och andra delikatesser från Grekland. Jag vinkade till det enda bekanta ansiktet jag såg på andra sidan av det stora rummet och därefter är allt som en enda stor, fet grekisk film. Musiken stängdes av, jag drogs fram på scen, micken slogs på och en presentation på grekiska tog fart. Det enda jag förstod var Markus och blogger. Folk visslade och applåderade och genast flyttades jag runt till den ena personen efter den andra för att bli presenterad. Hela rummet snurrade och jag försökte koncentrera mig på namnen och personerna.

Jag och kock
Antonios Kalikatzaros och jag. (Foto: Nicky Psychari)

Festivalen, 4th Festival of Greek traditional pie, bread and cake, innehåller ett tävlingsmoment där alla gäster röstar fram det godaste brödet, den godaste pajen och den godaste efterrätten. Jag fick en vit papperstallrik i min hand och längs med väggarna fylldes min tallrik med den ena maträtten efter den andra. Ett tjugotal röster bedyrade att just deras anrättning var den godaste. Jag bokstavligen matades med småbitar som sparats just till mig och historier berättades om de anrika recepten som följt med i generationer. Jag kunde inte låta bli att tänka på Mitt stora feta grekiska bröllop och festen när föräldrarna till brudparet för första gången träffades. Hela salen vibrerade av musik, röster, dofter och varma leenden och mjuka beröringar. Och mat. Mat, mat och mat. Mat från olika delar av Grekland som Thrakien, Makedonien, Epirus, Skopelos, Peloponnesos, Kreta och Kefalonia.

Kryddor
Kryddor från Grekland. (Foto: Markus Olsson)

Dans
Grekisk folkdans. (Foto: Markus Olsson)

Just som jag slog mig ner för att börja smaka på de olika pajerna började det dansas grekiska folkdanser och röster runt omkring mig förklarade historien och ursprunget kring just den aktuella dansen. Gladlynta anslöt sig fler och fler i den långa orm som bildades runt långborden. Mitt i allt satt jag storögd och njöt av både smaker och synintryck medan mina bordsgrannar klappade händerna i takt med musiken. Nya ansikten presenterades och roller i föreningen förklarades.

Vinst
Vinnare. (Foto: Markus Olsson)

Mätt och nöjd började kvällen lida mot sitt slut och det alla hade väntat på organiserades snabbt upp framme vid scenen; prisutdelningen. Oavsett vilken placering och vilken typ av anrättning som ropades upp, så applåderade och hurrade publiken högt och lika högt som det applåderades och hurrades, lika glad blev vinnaren oavsett placering. Det var oerhört svårt att välja bland de olika rätterna, allt var lika gott, och det kanske var därför alla hurrade lika högt oavsett placering.

Vinnare
Vinnare för bästa dessert Christos Savlakis. (Foto: Markus Olsson)

Med ett stort leende på läpparna i en drömlik eufori vandrade jag längs med Norrtullsgatan mot Odenplan. Sällan har jag känt mig så levande och så välkommen. Det finns ett grekiskt ord som sammanfattar hela denna kväll, Filoxenia. Filoxenia står för att visa generositet och gästvänlighet till den som befinner sig hemifrån. Vi är nog många som har fått uppleva gästvänligheten i Grekland men det går lika bra att få erfara den bland greker på hemmaplan. Det är ett rent och uppriktigt välkomnande, ett intresse och omhändertagande för den som kommer utifrån. Jag är så otroligt glad att jag fick vara en del av detta denna kväll.

Jag spelar inte i samma division som grekerna när det gäller att tillaga grekiska pajer men jag har gott resultat lyckats med Spanakopita (spenat- och fetaostpaj). Här är mitt recept:

Spanakopita

Spenat och fetaostpaj 2018

Ingredienser (4 port)

600 gr fryst spenat
1 vitlöksklyfta
0,5 gul lök
2 ägg
1,5 dl grädde
200 gr fetaost
50-60 gr pinjenötter
0,5 citron (zest)
salt, peppar
1- 1,5 rulle smördeg
olivolja

Tillagning

Tina spenaten.
Börja med att rosta pinjenötterna i en het stekpanna. Rör om hela tiden så att inte nötterna bränns vid. Häll upp nötterna i en skål. Skiva löken tunt och stek den tillsammans med spenaten och en pressad vitlöksklyfta i olivolja tills vattnet från spenaten har dunstat. Låt spenatblandningen svalna. Värm ugnen till 225 grader. Smörj en pajform med olivolja och tryck ut smördegen i botten och längs kanterna. Spar tillräckligt mycket smördeg så att det räcker till ett pajlock. Förgrädda pajskalet i tio minuter i mitten av ugnen.

Vispa ägg med grädde, smula ner fetaosten och riv ner citronzesten i äggsmeten. Blanda ihop äggsmeten med spenatblandningen och smaksätt med salt och peppar. Tänk på att fetaosten är salt i sig. Fyll det förgräddade pajskalet med ägg- och spenatblandningen. Lägg över smördegslocket och gör några snitt med en kniv så att ångan från fyllningen kan pysa ut. Grädda pajen i mitten av ugnen i 25 minuter eller tills pajen har fåt en gyllenbrun färg.

Fetaostens dag 15:e oktober: pizza med fetaost och kantareller!

I butik finns både fetaost och ostar som liknar fetaost men den riktiga, traditionella fetaosten som får kallas fetaost får enbart tillverkas i vissa regioner i Grekland enligt ett EU-beslut från 15 oktober 2007. Den riktiga fetaosten ska till största delen bestå av fårmjölk men kan även bestå av en viss del getmjölk men som då aldrig får överstiga 30 % av den totala mängden mjölk.

För mig som grekofil är fetaosten synonymt med Grekland och smakminnena tar mig alltid tillbaka till fantastiska semestrar vid Medelhavet med goda vänner och vackra miljöer. Ikväll kommer jag för en stund resa tillbaka till de vackra miljöerna i den grekiska övärlden medan det utanför mitt fönster kommer vara lika svart som natten efter det att mörkret har fallit. För att samtidigt hylla den svenska hösten så kommer kvällens middag bli en pizza med svenska kantareller och grekisk fetaost. Tänk vad en vit ost kan göra med sinnena!

Pizza med fetaost och kantareller
Pizza med fetaost och kantareller. (Foto: Markus Olsson)

Ingredienser

Pizzadeg (två stora eller fyra små pizzor)

25 gr jäst
2,5 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
0,5 tsk salt
6-7 dl vetemjöl

Fyllning

200-300 gr kantareller
0,5 gul lök
1 klick smör
Salt
150 gr Fetaost
Färsk oregano

Enkel tomatsås

1 dl tomatpuré
1 msk olivolja
1 msk torkad oregano
Vatten

Tillagning

Börja med pizzadegen. Smula jästen i en bunke och rör ut den med fingervarmt vatten. Tillsätt olivolja, salt och mjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Knåda degen i cirka tio minuter för att frigöra gluten. Jäs degen övertäckt i cirka en timme.

Värm ugnen till 225 grader.

Hacka löken. Stek kantarellerna tills all vätska har förvunnit. Lägg i en klick smör tillsammans med löken. Stek allt tills löken blivit genomstekt och svampen blivit lite krispig. Salta.

Blanda tomatsåsen.

När degen har jäst färdigt delar du den i så många delar som du vill göra antalet pizzor. Kavla ut degbitarna på ett mjölat bord. Bred på tomatsås och fördela kantarell- och lökblandnigen på pizzorna. Smula fetosten över pizzan och avsluta med att strö över färsk oregano. Grädda pizzorna i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter. Ha hela tiden koll så att de inte bränns och ta ut dem när du tycker att de har fått fin färg.

Kir-Yianni Assyrtiko 2017- ett vitt vin ifrån Grekland

Kir Yianni Assyrtiko startbild 1

Read the blogpost in english

Jag har tidigare skrivit om de grekiska vinernas frammarsch och återtåg men nu är jag frestad att skriva att de faktiskt tagit sin rättmätiga plats i besittning. Truppförflyttningen är fullbordad. Domänerna är intagna. Grekiskt vin ska inte behöva upptäckas, bokstaven G ska vara ett självklart uppehåll för konsumenter på Systembolaget. Det finns inte längre någon anledning till en bagatellartad ordväxling om det grekiska vinets beskaffenhet.

I veckan hade jag privilegiet att få möta den grekiska vinproducenten Kir-Yianni och dess ägare Stellios Boutaris. En fängslande man med en rad karismatiska viner i bagaget. Totalt provsmakade vi tio olika viner varav flera finns i Systembolagets beställningssortiment medan kvällens huvudperson, det vita vinet Kir-Yianni Assyrtiko 2017, faktiskt finns i Systembolagets fasta sortiment från och med idag. Opa!

Assyrtiko wine
Kir-Yianni Assyrtiko 2017. (Foto: Markus Olsson)

I 236 butiker kan du nu vid ditt uppehåll intill hyllan för Grekland hitta detta torra, fruktiga och krispiga vita vin. Den utsträckta eftersmaken har inslag av både mineraler, citrus och gröna äpplen. Kir-Yianni Assyrtiko 2017 är ett vin som passar utmärkt till fisk, pastarätter och lätta kycklingrätter samt vita ostar. Vinet har nr 2338 och kostar 99 kronor.

Vinprovning Gondolen
Viner från Kir-Yianni. (Foto: Markus Olsson)

Förrätt Gondolen
Lättgravad röding med tomatconsommé, avokado och sötmandel. (Foto: Markus Olsson)

Huvudrätt Gondolen
Bakad hälleflundra Barigoule. (Foto: Markus Olsson)

Det gör mig uppriktigt lycklig över att kunna njuta av grekiska viner på hemmaplan. Vin av hög kvalité och långt ifrån den förlegade sinnebilden av den ljuvliga drycken från demokratins vagga.

Viner från Kir Yianni
Viner från Kir-Yianni. (Foto: Markus Olsson)

Vinhuset Kir-Yianni grundades 1997 av Yiannis Boutaris, en av de ledande personerna inom den grekiska vinindustrin, när han lämnade familjevinföretaget som hans farfar grundade 1879. Idag drivs Kir-Yianni av hans son Stellios Boutaris med den klara filosofin: innovation, tradition och kunskap om vinet; från druva till slutkonsument.

Stellios Boutaris 1
Stellios Boutaris, ägare av Kir-Yianni. (Foto: Markus Olsson)

Kir-Yiannis mål är att producera viner som passar den moderna konsumentens smak, som speglar grekiska vingårdars potential i kombination med anrika druvsorter som till exempel den röda druvan Xinomavro.
Kir-Yiannis egendom ligger på fastlandet i norra delen av Grekland i området Makedonien, närmare bestämt i Naoussa och med odlingar i Amyndeon. Området präglas av ett kontinentalt klimat med kalla vintrar och varma somrar vilket skapar fina förutsättningar för vinodling.

Kir-Yianni är en vinproducent att räkna med, nu och i framtiden, och är du nyfiken på deras viner och kanske till och med ett besök på deras vingård så hittar du ytterligare information på Kir-Yiannis hemsida: https://kiryianni.gr (länk)

Detta inlägg är skrivet utifrån mitt eget val att delta på eventet utan motkrav och innehåller mina egna synpunkter.

Pizzakväll- hemmagjord pizza med zucchini, fetaost och oregano

Igår blev det pizzakväll efter en helg fylld med fest. Kvällen spenderade jag djupt nersjunken i min gamla röda tv-fåtölj och åt pizzabit efter pizzabit. Jag tror kroppen behövde fylla på med både fett och kolhydrater. Jag valde att göra en pizza med rätt enkla och rena smaker men spetsade till den med att klicka över vitlöksyoghurt gjord på krämig grekisk yoghurt. Hur gott som helst!

Pizza med zucchini och fetaost
Pizza med zucchini, fetaost och oregano. (Foto: Markus Olsson)

Receptet på min pizza med zucchini, fetaost och oregano hittar du här: Pizza med zucchini, fetaost och oregano

Copyright 2018 mittgrekland.se  |  Om mittgrekland.se  |  In english  |  Kontakt  |  Web: NyWeb