Blogg

Om mig

Bild till bloggen
Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kalender

Tågluff + öluff= sant

Visste du att du kan kombinera tågluff genom Europa med öluff i Grekland?
Jo, så är det och för mig som älskar att vara på väg, att ständigt se landskapet förändras runt omkring mig, så är detta en ultimat kombination. Tänk att få uppleva stora delar av Europa och samtidigt veta att de grekiska öarna väntar längs vägen.

Karta med pass
(Foto: Markus Olsson)

Med Interrail Greek Island Pass kan du alltså tåga genom Europa för att sedan utforska några av de grekiska öarna med ett och samma luffarkort. Kortet är giltigt i en månad och gäller även för färja mellan Italien och Grekland.

Det finns en del saker att tänka på:

Endast EU-medborgare kan resa med en Interrail pass. För övriga medborgare gäller Eurorail.

Interrail Greek Island Pass är endast giltigt på de fartyg som tillhör Attica-gruppen och det innebär att särskilda villkor gäller (se nedan). Färjetrafiken kräver reservationer på alla avgångar och det är bra att göra dessa reservationer ungefär en månad i förväg då det framför allt under högsäsongen kan bli fullt på färjorna. Reservationerna måste hämtas ut i hamnen innan du kliver ombord på färjan.

Interrail Greek Islands Pass har en giltighetstid på en (1) månad och omfattar följande:

• Två internationella resor mellan Italien (Ancona eller Bari) och Grekland (Patras) med Super Fast Ferries.
• Fyra inhemska resor bland de grekiska öarna med Blue Star Ferries.
• Tåg och buss mellan Patras och Pireus där färjorna till öarna avgår.

Det gå inte att byta ut de internationella färjeresorna mot fler inhemska båtresor i Grekland. Skulle du däremot vilja göra fler färjeturer får du 30 % rabatt på dessa med ditt Interrail Greek Island Pass på Blue Star Ferries. Blue Star Ferries trafikerar följande öar vilket ger en rad möjligheter att hitta just din paradisö i Grekland.

Amorgos
Anafi
Astypalaia
Chios
Donoussa
Ios
Iraklia
Kalymnos
Kastellorizo
Kos
Koufonissi
Kreta
Leros
Lesbos
Lipsi
Mykonos
Naxos
Nysiros
Paros
Patmos
Rhodes
Santorini
Schinoussa
Symi
Syros
Tilos
Tinos


Källa: www.interrail.eu 

 

Copyright 2018 mittgrekland.se  |  Om mittgrekland.se  |  In english  |  Kontakt  |  Web: NyWeb