Blogg

Om mig

Bild till bloggen
Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kalender

Lycabettus- Atens högsta punkt

Det är lätt att trampa i de stora sevärdheternas spår när du besöker Aten. Ofta är semesterdagarna i Greklands huvudstad inte fler än ett par stycken och mycket ska hinnas med under dessa dygn. Utsikten från Akropolis, Greklands kanske mest besökta sevärdhet, går inte av för hackor men om du spanar nordost ser du en punkt som ligger ännu högre upp, nämligen kullen Lycabettus med sina 300 meter över havet.

Vy över Lycabettus Aten
Utsikt från Akropolis mot Lycabettus. (Foto: Markus Olsson)

Lycabettus förekommer i en rad olika grekiska legender, allt ifrån att det en gång i tiden var en tillflyktsort för vargar (lycos= varg på grekiska) till att det var Athena som tappade ett berg som hon hade burit från Pallene till byggandet av Akropolis.

Aten Lycabettus
Utsikt från Lycabettus över Akropolis och ner mot Pireus. ( Foto: Markus Olsson)

Från Lycabettus har du har en makalös utsikt över Aten ända ner till Greklands huvudhamn i Pireus. Promenaden upp till toppen kräver sin man eller kvinna men utsikten är väl värd mödan. Det går även ett litet utflyktståg upp till toppen om fötterna inte bär. Uppe på Lycabettus säljer en gammal man kylda drycker i en liten portal i kyrkan men rundar du hörnet på kyrkan så finns även en fin restaurang att njuta en bit mat på.

Restaurang på Lycabettus Aten
Restaurangen på Lycabettus. (Foto: Markus Olsson)

Lycabettus telefon
Det går även att sköta sitt kontor från Lycabettus. (Foto: Markus Olsson)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

 

Copyright 2018 mittgrekland.se  |  Om mittgrekland.se  |  In english  |  Kontakt  |  Web: NyWeb