Bakgrund6

Receptkategori

Här hittar du recept på mat och dryck inspirerade av Grekland och det grekiska köket.

Baconlindad fetaost med oreganopesto

Baconlindad fetaost med oreganopesto är en förrätt som går snabbt att göra och är makalöst god. Sältan tillsammans med den runda smaken från oreganopeston är som mumma för själen. Funkar både som tapasrätt och som förrätt men tänk på att den är ganska mättande.

Baconlindad fetaost med oreganopesto 1 1
Baconlindad fetaost med oreganopesto. (Foto: Markus Olsson)

Ingredienser (2-3 personer)

Baconlindad fetaost

150 gr fetaost
1 paket bacon
Peppar
Olivolja

Oreganopesto

2 krukor färsk oregano (cirka 2,5 dl)
1,25 dl riven parmesan
2 vitlöksklyftor
1,25 dl skållad mandel
1,25 dl olivolja
Salt & peppar

Tillagning

Värm ugnen till 180 grader.
Börja med att skära fetaosten i fem lika stora stänger. Linda varje fetaostbit med bacon och placera dem i en oljad ugnsfast form. Krydda med peppar. Stek den inlindade fetaosten i mitten av ugnen tills baconet har fått en fin "färdigstekt" färg.

Under tiden kan du göra i ordning oreganopeston. Skölj oreganon och lägg den i en matberedare. Tillsätt parmesan, vitlök och mandel. Mixa tills det blir en jämn massa. Ringla ner olivoljan medan mixern går och smaka till sist av med salt och peppar.

När den baconlindade fetaosten är klar låter du den vila i någon minut så att den återfår en fastare form innan du serverar den.

Baconlindad fetaost med oreganopesto
Baconlindad fetaost med oreganopesto. (Foto: Markus Olsson)

Copyright 2018 mittgrekland.se  |  Om mittgrekland.se  |  In english  |  Kontakt  |  Web: NyWeb