Bakgrund6

Receptkategori

Här hittar du recept på mat och dryck inspirerade av Grekland och det grekiska köket.

Vin och mat från Grekland

Pärontzatziki- recept på tzatziki med päron

Okej, det är nästan helgerån att ändra ett klassiskt tzatzikirecepet men ibland måste man ju även utmana de ultimata recepten. Jag kan äta tzatziki till i princip allt och allt som oftast står ett kärl med len och krämig tzatziki i mitt kylskåp. Idag blev det dock en annorlunda variant och istället för gurka använda jag päron. Päronet ger tzatzikin en lite sötare karaktär och jag skulle säga att det passar bra till i övrigt en ganska smakrik och / eller rökig maträtt. Salami, rökt skinka eller en kryddstark grillad rätt gifter sig bra med en pärontzatziki.

Pärontzatziki
Pärontzatziki. (Foto: Markus Olsson)

Ingredienser

500 gr grekisk yoghurt (10 %)
1 päron
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 skvätt vitvinsvinäger
Salt & peppar

Tillagning

Skölj och riv päronet. Krama ur överflödig vätska. Blanda päronet med yoghurten och pressa ner en vitlöksklyfta. Rör ner olivolja, vinäger och smaka av med salt och peppar. Låt Tzatzikin vila i en timme i kylskåpet.

Pärontzatziki 2
Pärontzatziki. (Foto: Markus Olsson)

Copyright 2018 mittgrekland.se  |  Om mittgrekland.se  |  In english  |  Kontakt  |  Web: NyWeb