Korfu

Foto saknas

Har du foton från Korfu du vill dela med dig av? Skicka in dem via Reseberättelser.

Korfu är den nordligaste och den västligaste ön bland de Joniska öarna utanför Greklands västkust och kallas Kerkyra på grekiska. Ungefär 114 000 personer bor på Korfu som mäter 60 kilometer från norr till söder och 30 kilometer från öst till väst. Korfu är en grön ö med olivträd, cypresser, citrusträd och mandelträd. Anledningen till att ön frodas är de regn som sveper in över de Joniska öarna under oktober till februari och skapar goda förutsättningar för det gröna livet. Stränderna på Korfu är riktigt fina med sin gula sand eller sina vita klapperstenar och det klara, blå vattnet. Många av orterna på Korfu domineras av charterturism men samtidigt finns det gott om vanringsmöjligheter i de frodiga omgivningarna och ger goda möjlighet att komma bort från larmet.

Korfu stad är med på Unescos världsarvslista och är ett fantastiskt resmål som inte bör missas. Husen går i olika pastellfärger med franska, brittiska, venetianska och grekiska influenser. Cirka 40 000 av Korfus invånare bor i Korfu stad och det finns därmed gott om bra restauranger, kaféer och barer i staden.

De vackraste vyerna på Korfu finns vid de höga bergen på den nordöstra sidan. Vikarna bjuder på ett otroligt turkosblått vatten som bryter mot de vita klapperstensstränderna.

Mer information om Korfu hittar du i vänstermenyn.

Copyright 2018 mittgrekland.se  |  Om mittgrekland.se  |  In english  |  Kontakt  |  Web: NyWeb