Paxos/ Paxi

Foto saknas
Foto saknas. Skicka gärna in foton från Paxos via Reseberättelser.

Paxos, eller Paxi som ön också ofta kallas, med sina 19 kvadratkilometer är den minsta ön bland de Joniska öarna utanför Greklands västkust. Paxos ligger strax söder om Korfu men till skillnad från sin stora granne bor enbart drygt 2000 bofasta invånare här och turisttillströmningen under säsongen består i första hand av britter och italienare. Få skandinaver hittar till Paxos och de gröna olivlundarna som mynnar ut i den östra kustens lummiga landskap. Den västra kusten är betydligt mer ogästvänlig med branta klippor och grottor som i sig är en häftig upplevelse. Den blå grottan (Blue Cave) är till exempel en måste-utflykt när du är på Paxos.

Paxos huvudort heter Gaios och ligger på östkusten och har öns största hamn så det är hit du kommer när du anländer med färjan. Gaios är en liten, vacker by som ligger skyddad vid kusten tack vare de små öarna Agios Nikolas och Panagia. Färja är för övrigt det enda färdsättet att ta sig till Paxos med för det finns ingen flygplats på ön.

Det finns gott om vandringsleder på Paxos och det är kanske just därför du åker hit. På Paxos har du en lugn och avslappnad semester så letar du efter hålligång natten lång så är Korfu ett bättre alternativ.

Mer information om Paxi hittar du i vänstermenyn.

Copyright 2018 mittgrekland.se  |  Om mittgrekland.se  |  In english  |  Kontakt  |  Web: NyWeb