Grekland

Fastlandet

Halkidiki: Restauranger/ uteställen

I Halkidiki finns flera vinproducenter och det sägs att man producerade vin i området redan på 400-talet f.Kr. En resa till Halkidiki kan alltså gå i vinets tecken och förslagsvis kan besök göras hos följande vinproducenter; Tsantali Agios Pavlos Winery, Domaine Porto Carras, Tsantali Metohi Chromitsa Winery, Claudia Papayianni Estate. Mer information om vindistrikten i norra Grekland hittar du här: www.wineroads.gr.

I området finns även en rad matfestivaler där Sani Gourmet Festival är den största. Den brukar hållas i maj och lockar mästerkockar från hela Grekland. Festivalen har olika teman och 2014 var temat Asien-Europa. Mer information om festivalen hittar du här: http://www.sanigourmet.gr/

Annars hittar du både det turistanpassade restaurangutbudet och det mer genuina grekiska köket när du reser runt i Halkidiki. Turistorterna erbjuder oftast det som du vanligtvis hittar på en semesterort men med bil är det lätt att åka till de mindre byarna och prova på det lokala köket.

Rulla till toppen