Grekland
Fastlandet
Halkidiki: Restauranger/ uteställen
I Halkidiki finns flera vinproducenter och det sägs att man producerade vin i området redan på 400-talet f.Kr. En resa till Halkidiki kan alltså gå i vinets tecken och förslagsvis kan besök göras hos följande vinproducenter; Tsantali Agios Pavlos Winery, Domaine Porto Carras, Tsantali Metohi Chromitsa Winery, Claudia Papayianni Estate. Mer information om vindistrikten i norra Grekland hittar du här: www.wineroads.gr.
I området finns även en rad matfestivaler där Sani Gourmet Festival är den största. Den brukar hållas i maj och lockar mästerkockar från hela Grekland. Festivalen har olika teman och 2014 var temat Asien-Europa. Mer information om festivalen hittar du här: http://www.sanigourmet.gr/
Annars hittar du både det turistanpassade restaurangutbudet och det mer genuina grekiska köket när du reser runt i Halkidiki. Turistorterna erbjuder oftast det som du vanligtvis hittar på en semesterort men med bil är det lätt att åka till de mindre byarna och prova på det lokala köket.