Stränder

Det fisnn  förstås gott om stränder runt hela Peloponnesos och här beskrivs enbart ett fåtal. Några av Greklands bästa stränder finns just här som Voidokilia Beach och Zaga Beach.

Chrani Beach

Chrani Beach, cirka 35 kilometer sydväst om Kalamata, är en fin strand med mestadels sand men det finns även lite sten upplandat på vissa ställen. Det finns solstolar och parasoller att hyra och det finns ett bra utbud av restauranger och barer.
Den cirka 500 meter långa stranden är ganska fin även om den bryts av en del sten. Här finns mat och gratis solstolar.

Karathona Beach

Inte långt ifrån Nafplion/Nauplion ligger en riktigt bra strand, Karathona Beach, som du når till fots på trekvart. Stranden ligger svagt böjd med träd som skänker skugga längs kanten. Det finsn goda faciliteter med solstolar och parsoller att hyra, vattensporter att prova på (t.ex. kitesurfing) och flera restauranger/tavernor.

Stoupa Beach

Stoupa Beach ligger i staden med samma namn med en strandpromenad strax ovan som erbjuder en rad tavernor och kaféer. Stranden är organiserad och det finns solstolar och parasoller att hyra. Det finns även några vattensporter att prova på. Sanden är guldaktig och mjuk.

Voidokilia

Voidokilia ligger på den västra sidan, cirka tio kilometer från Pylos, och är en av Greklands finaste och mer kända stränder. Mjuk, fin, vit sand följer den halvcirkelformade bukten som från ovan liknar en njure. Vattnet är klart och har den där turkosblå färgen som kännetecknar Medelhavet. Eftersom området är naturskyddat finns inga faciliteter vid stranden och därmed inga hotellkomplex så ta med det som du behöver för en komplett stranddag. Vägen till stranden kan vara lite besvärlig då den är smal och saknar skyltning men när du väl kommer fram är det helt klart värt det.

Zaga Beach

Vackra Zaga Beach ligger utanför byn Koroni och sträcker ut sig i hela tre kilometer med fin, mjuk sand. Zaga Beach tillhör en av de finaste stränderna på Peloponnesos med gröns träd som skänker skugga som en trygg rygg bakom sandstranden. Det finns solstolar och parasoller att hyra och en del boenden som ligger i anslutning till stranden har beachservice.

Copyright 2020 mittgrekland.se  |  Om mittgrekland.se  |  In english  |  Kontakt  |  Web: NyWeb