Små minipajer med fetaost, oliv och lite rosmarin. Passar utmärkt som en förrätt och gärna med klick creme fraiche till. Pajerna är goda både varma och kalla.
Minipajer med fetaost och oliv. (Foto: Markus Olsson)
250 gr vetemjöl
125 gr smör
1 tsk salt
0,5 dl vatten
1 ägg
3 äggulor
3 dl vispgrädde
150 gr fetaost
12 kalamataoliver
Färsk rosmarin
Salt & peppar
Olivolja
Mät upp mjöl och salt i en skål. Tärna ner det kylskåpskalla smöret i mjölblandningen och finfördela det med händerna. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop en deg. Dela degen i 12 bitar och tryck ut en bit i varje hål i muffinsplåten. Nacka botten av pajskalen med en gaffel. Ställ plåten i frysen i cirka 30 minuter.
Värm ugnen till 180 grader.
Vispa ägget med äggulorna i en skål och smaksätt med salt och peppar. Smula fetaosten och fördela den i pajskalen. Fördela äggsmeten i de tolv pajskalen. Lägg ner en oliv i varje paj och garnerna med en liten rosmarinkvist.
Grädda pajerna i mitten av ugnen i cirka 25 minuter eller tills fyllningen har stelnat.
Pajerna går att servera både varma och kalla.
Läs mer: Baconlindad fetaost med oreganopesto (länk)
Tweet Tipsa en vänCopyright 2021 mittgrekland.se | Om mittgrekland.se | In english | Contact | GDPR | Web: NyWeb