Bakgrund6

Receptkategori

Här hittar du recept på mat och dryck inspirerade av Grekland och det grekiska köket.

Recept på Bifteki- grekiska pannbiffar

Enligt mig är Bifteki, grekiska pannbiffar, de absolut godaste pannbiffarna som finns, mjuka och runda i smaken. Som så ofta med recept så finns det en rad varianter på samma rätt och just det här receptet är det som jag brukar laga efter. Och förstås serveras de med den obligatoriska citronen till.

Bifteki 2020
Bifteki. (Foto: Markus Olsson)

Ingredienser (4 port)

500 gr blandfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 ägg
1 dl persilja, hackad
1 tsk spiskummin
3 msk oregano, torkad
3 msk tomatpuré
Salt & peppar
Olivolja
Citron

Tillagning

Hacka löken och persiljan. Blanda ner löken i köttfärsen tillsammans med pressad vitlök, ägg, persilja, spiskummin, oregano och tomatpuré. Smaka av med salt och peppar.

Skölj av en tallrik med vatten. Forma pannbiffar i önskad storlek och lägg på den våta tallriken. Stek pannbiffarna i olivolja tills de har fått fin färg och är färdiga inuti (4-5 minuter på varje sida).

Servera med potatisklyftor och förstås en massa citron.

Läs mer: Recept på Greek Lemon Potatoes- citronpotatisar (länk)

Copyright 2020 mittgrekland.se  |  Om mittgrekland.se  |  In english  |  Contact  | GDPR |  Web: NyWeb