Bakgrund6

Receptkategori

Här hittar du recept på mat och dryck inspirerade av Grekland och det grekiska köket.

Tigania Agiorgitiki- fläsk-, kyckling- och korvgryta

Den här rätten har jag ätit ett par gånger i Grekland men aldrig reflekterat över vad den egentligen heter. Nu när jag var i Thessaloniki så var det till att skriva upp namnet på rätten: Τηγανιά Αγιωργίτικη (χοιρινό, κοτόπουλο, λουκάνικο).

Den är riktigt enkel att tillaga och smakar underbart gott. Jag äter den som den är med lite grönsaker och bröd till men kan serveras med både ris, pasta och potatis.

Tigania Agiorgitiki
Tigania Agiorgitiki. (Foto: Markus Olsson)

Ingredienser (2 port)

220 gr fläskkarré
170 gr kyckling
120 gr korv
0,5 gul lök
1,5 dl vitt vin
0,5 citron (saften)
1 msk senap
0,5 tsk paprikapulver
Salt & peppar
Olivolja

Tillagning

Skiva löken tunt och stek den mjuk i olivolja. Ta åt sidan.
Stek fläsk, kyckling och korv i olivolja tills det är genomstekt. Tillsätt den stekta löken, paprikapulver, vin, citronsaft och senap och låt det koka ihop till en krämig sås. Servera.

Läs mer: Långkok och grytor inspirerade av det grekiska köket (länk)

Copyright 2020 mittgrekland.se  |  Om mittgrekland.se  |  In english  |  Contact  | GDPR |  Web: NyWeb