Bakgrund6

Receptkategori

Här hittar du recept på mat och dryck inspirerade av Grekland och det grekiska köket.

Filodegspaj med purjolök och fetaost

En enkel och smakrik paj som är fantastisk god. Servera gärna tillsammans med en sallad.

Purjolök och fetaostpaj 1
Filodegspaj med purjolök och fetaost. (Foto: Markus Olsson)

Ingredienser

3 purjolökar (700 gr purjolök till pajen)
150 gr fetaost
1 ägg
Salt & peppar
Olivolja

500 gr filodeg
Olivolja

Tillagning

Värm ugnen till 180 grader.

Börja med att ansa och skiva purjolöken i små bitar. Skölj purjolöken och stek den i olivolja tills vätskan har dunstat. Ställ åt sidan.

Mosa fetaosten med en gaffel. Vispa ner ett ägg och blanda ner den stekta purjolöken. Smaksätt med salt och peppar.

Smörj en form (cirka 20 centimeter i diameter) med olivolja.

Ta ett ark filodeg och pensla det med olivolja. Lägg en rand (cirka en centimeter bred och hög) med purjolöksröra längs med långsidan av arket. Rulla ihop arket till en rulle och lägg den längs med formens kant. Fortsätt på samma sätt tills formen är fylld. Pensla pajen med olivolja och grädda i mitten av ugnen tills den har fått gyllenbrun färg i cirka 25 minuter.

Purjolök och fetaostpaj 2 2
Filodegspaj med purjolök och fetaost. (Foto: Markus Olsson)

Läs mer: Fetaost- och lökpaj (länk)

Copyright 2020 mittgrekland.se  |  Om mittgrekland.se  |  In english  |  Kontakt  |  Web: NyWeb