Recept på ett enkelt pitabröd

Att göra egen gyros är inte särskilt svårt och inte ett gott pitabröd att linda in härligheterna i heller. Det här är ett recept där du först gräddar det i ugnen för att sedan steka på det inann servering. På så sätt får du ett mjukare bröd som är mer böjligt.

Ingredienser

8 dl vetemjöl
2 tsk torrjäst
1 tsk socker
1 tsk salt
3 dl vatten
2 msk olivolja
Mjöl till utbakning

Torkad oregano
Olivolja

Tillagning

Blanda mjöl, socker och salt och torrjäst i en bunke. Värm vattnet så att det är lite varmare än fingervarmt. Blanda vattnet med mjölblandningen och tillsätt olivolja. Arbeta degen ordentligt i cirka tio minuter. Täck degen med plastfolie och låt den jäsa i 90 minuter. Värm ugnen till 225 grader.

Dela degen i fyra- sex delar och kavla ut dem tunt. Nagga de utkavlade bröden och grädda dem i ugnen i sju minuter. Gräddar du dem längre blir de hårda i kanterna. Stek bröden lätt i olivolja och torkad oregano innan servering.

Rulla till toppen