Vad vore det grekiska köket utan tzatziki? Fantastiskt ändå skulle jag gissa men tzatziki är verkligen en av de kalla såser som jag gillar allra mest. Den kalla och lena såsen passar perfekt till grillat med mycket smak eller helt enkelt som en dippsås till det mesta.
Jag gissar att de flesta har sitt eget recept på den bästa tzatzikin men det här är den variant som jag jag brukar köra.
Tzatziki. (Foto: Markus Olsson)
1 gurka
5 dl grekisk yoghurt (10 %)
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 skvätt vitvinsvinäger
Salt & peppar
Skölj och riv gurkan. Krama ur överflödigt vatten. Blanda gurkan med yoghurten och pressa ner två stycken vitlöksklyftor. Rör ner olivolja, vinäger och smaka av med salt och peppar. Låt Tzatzikin vila i en timme i kylskåpet.
Tzatziki. (Foto: Markus Olsson)
Läs mer: Fava- grekisk hummus (länk)
Tweet Tipsa en vänCopyright 2021 mittgrekland.se | Om mittgrekland.se | In english | Contact | GDPR | Web: NyWeb