Bakgrund6

Receptkategori

Här hittar du recept på mat och dryck inspirerade av Grekland och det grekiska köket.

Marinerad fetaost- fetaost i olivolja

Fetaost i olivolja är ett trevligt tillbehör till mezerätter eller till ostbrickan. Variationerna är oändliga och i detta recept valde jag ganska milda smaker av hasselnöt och oregano.

I receptet finns inga mängder angivna utan anpassa dem helt enkelt efter hur stor burk du använder.

Inlagd fetaost
Fetaost i olivolja. (Foto: Markus Olsson)

Ingredienser

Fetaost
Hasselnötter
Färsk oregano
Olivolja

Tillagning

Börja med att rosta hasselnötterna i en torr, het stekpanna. Se upp så att nötterna inte bränns vid. Hacka hasselnötterna fint.

Tärna fetaosten och rulla dem i de hackade nötterna. Varva fetaost och kvistar av oregano i en glasburk och fyll sedan på med olivolja. Ställ burken i kylen och låt den stå i ett par dygn för att ta ordentligt med smak.

Inlagd fetaost 2
Marinerad fetaost. (Foto: Markus Olsson)

Läs mer: Fetaost- och lökpaj (länk)

Copyright 2020 mittgrekland.se  |  Om mittgrekland.se  |  In english  |  Kontakt  |  Web: NyWeb