Fetaost i olivolja är ett trevligt tillbehör till mezerätter eller till ostbrickan. Variationerna är oändliga och i detta recept valde jag ganska milda smaker av hasselnöt och oregano.
I receptet finns inga mängder angivna utan anpassa dem helt enkelt efter hur stor burk du använder.
Fetaost i olivolja. (Foto: Markus Olsson)
Fetaost
Hasselnötter
Färsk oregano
Olivolja
Börja med att rosta hasselnötterna i en torr, het stekpanna. Se upp så att nötterna inte bränns vid. Hacka hasselnötterna fint.
Tärna fetaosten och rulla dem i de hackade nötterna. Varva fetaost och kvistar av oregano i en glasburk och fyll sedan på med olivolja. Ställ burken i kylen och låt den stå i ett par dygn för att ta ordentligt med smak.
Marinerad fetaost. (Foto: Markus Olsson)
Läs mer: Fetaost- och lökpaj (länk)
Tweet Tipsa en vänCopyright 2021 mittgrekland.se | Om mittgrekland.se | In english | Contact | GDPR | Web: NyWeb