Bakgrund6

Receptkategori

Här hittar du recept på mat och dryck inspirerade av Grekland och det grekiska köket.

Paprikasallad med fetaost

Det är är en enkel paprikasallad med fetaost som jag personligen uppskattar som tillbehör till kött. Vitlöken gör att den får en ganska skarp smak vilket gör att den även funkar även fint till både lite mildare kyckling- eller fiskrätter.

Paprikasallad
Paprikasallad med fetaost. (Foto: Markus Olsson)

Ingredienser

3 paprikor
1 dl oliver
150 gr fetaost
1 vitlöksklyfta
Tre delar olivolja
En del vinäger
Salt & peppar

Tillagning

Ansa och dela paprikorna i mindre bitar. Blanda ner oliver, smula ner fetaosten och pressa över en vitlöksklyfta. Blanda vinägretten med en del vinäger och tre delar olivolja och smaksätt med salt och peppar efter smak.

Läs mer: Marinerad fetaost- fetaost i olivolja (länk)

Copyright 2021 mittgrekland.se  |  Om mittgrekland.se  |  In english  |  Contact  | GDPR |  Web: NyWeb