Elafonissos

Foto saknas

Foto saknas. Har du foton från Elafonissos som du vill dela med dig av, skicka in dem via Reseberättelser.

Elafonissos tillhör en av de mindre öarna i den grekiska övärlden med bara 19 kvadratkilometer landmassa. Här bor cirka 270 invånare året om och under högsäsong så blir antalet tvåbenta varelser givetvis fler men än så länge så hittar inte många utländska turister hit. Det är i första hand inhemsk turism som utökar antalet individer på ön.

Elafonissos ligger bara 500 meter ifrån fastlandet, strax sydväst om Peloponessos ostligaste "finger", och lockar till att sparka av sig skorna, rulla upp byxbenen och vada över till ön. Vattnet är grunt och otroligt klart med vit sandbotten som nästan lyser underifrån. Det är i första hand för det osannolikt klara vattnet och det fina stränderna som du åker till Elafonissos.

Elafonissos ligger bortom alla vanliga färjerutter och kan vara lite svår att ta sig till. Enklast är att hyra bil på flyplatsen i Aten och sedan köra de sex timmarna ner till den lilla kuststaden Pounta och där ta bilfärjan över. Även om det kanske inte känns som den enklaste resvägen så är det resan värt om du älskar vackra stränder med kritvit sand, ett underbart klart, turkost vatten och lugna, behagliga dagar.

På Elafonissos finns flera stränder som du kan enkelt vandra till då den längsta delen av ön endast är fem kilometer lång. Har du rest hit med bil så finns det även bilväg runt ön. Det finns bara en by på Elafonissos som heter samma sak och det är där de flesta uthyrningsrum också finns.

Mer information om Elafonissos hittar du i vänstermenyn.

Copyright 2020 mittgrekland.se  |  Om mittgrekland.se  |  In english  |  Contact  | GDPR |  Web: NyWeb