Grekland

Joniska öarna

Elafonissos: Stränder

Det finns en strand alldeles intill byn men den tillhör inte Elafonissos fina stränder utan följ kusterna längre bort i från byn för att hitta de riktiga pärlorna.

Frango (Simos) – Sarakiniko Beach

Frango (Simos) – Sarakiniko Beach är Elafonissos mest kända strand som är ett smalt näs som går ut i havet och skapar stränder på vardera sidan om landtungan. Sanden är nästan gyllengul och vattnet är otroligt klart och turkosfärgat. Stranden blir trots sin popularitet sällan full utan det finns oftast gott om plats. Det ligger en taverna i närheten att stilla sin hunger på.

Lefki Beach

Lefki Beach är en liten strand på Elafonissos östra sida. Stranden är vit och på vissa ställen uppblandad med mindre stenar. Den ljusa sanden får vattnet att i princip lysa och skapar en otroligt vacker upplevelse.

Panagia Beach

Panagia Beach är en lång sandstrand på den västra delen av ön och är omgiven av ett antal småöar. Det växer en del Cederträn och fram till juni blommar en mängd vilda blommor här. Havsbottnen täcks av flerfärgade växter och det finns ett rikt fiskliv så stranden lämpar sig bra för snorkling. I närheten ligger en taverna att inta dryck och mat vid.

Scroll to Top