Skyros

Foto saknas
Foto publiceras inom kort.

Skyros är den största ön med en yta av 215 kvadratkilometer i ögruppen Sporaderna och den ö som ligger längst söderut av Skyros, Skiathos, Skopelos och Alonissos. Skyros största behållning är de vackra stränderna, den fantastiska huvudorten Chora, och dess traditionella hantverk. På Skyros finns en lång tradition av keramiktillverkning, kopparslageri och träsniderier som du kan njuta av och inhandla i framför allt Chora men även i den lilla hamnbyn Linaria.

Man kan säga att Skyros egentligen är uppdelad i två öar med ett näs emellan sig. Den norra delen, kallad Meroi, är den frodigaste delen med gröna skogar medan den södra delen, kallad Vouno, är mer karg och bergig. Huvudorten, Chora, ligger på den norra delen och klättrar mödosamt uppför en klippa med sina vita hus dekorerade med balkonger och prunkande blommor. Andra byar på Skyros är bland annat hamnbyn Linaria och de mer turistanpassade samhällena Magazia och Molos.

Skyros har många vackra stränder med klart vatten inbäddade i ett fantastiskt landskap. Under högsäsong går det en badbåt till de olika stränderna men annars är moped ett bra sätt att upptäcka de olika bäddarna med men även för att hitta egna små vikar att spendera dagen vid.

Mer information om Skyros hittar du i vänstermenyn.

Blogginlägg om Skyros:

Copyright 2020 mittgrekland.se  |  Om mittgrekland.se  |  In english  |  Contact  | GDPR |  Web: NyWeb