Citronglass gjord på grekisk yoghurt

Det här är en av de godast glassar jag vet. Krämig citronglass! Den är krämig, syrlig och smakar mycket citron. Något för alla oss om gillar citronsmak.

Ingredienser

(4-6 port)

500 gr grekisk yoghurt (10 %)
1,5 dl vispgrädde
115 gr strösocker
1 msk vaniljsocker
2 citroner (6 msk citronsaft, zest från en citron)

Tillagning

Vispa grädden.
Riv zest från en citron och pressa saften ur båda citroner.
Blanda ner yoghurt, strösocker, vaniljsocker, zest och citronsaft.
Rör till en jämn smet och häll över i en låg form. Frys utan lock i cirka 1,5 timmar.
Stjälp över smeten i en skål och rör smeten jämn med en gaffel. Täck skålen och frys i 2-3 timmar.
Låt glassen stå framme en stund innan servering.

Scroll to Top