Fakes- grekisk linsgryta

En mustig gryta som passar extra bra till gråkalla dagar. Ja, eller egentligen när som. Servera linsgrytan med nybakt brytbröd som du i princip kan använda som bestick. En oslagbar kombination.

Jag använder en hönsbuljongtärning i min Fakes men vill du göra den vegetarisk så kan du byta ut den mot en grönsaksbuljongtärning istället.

Ingredienser

(4-6 port)

250 gr svarta linser
1 gul lök
1 morot
2 tomater
2 vitlöksklyftor
7 dl vatten
1 dl vitt vin
1 hönsbuljongtärning (eller grönsaksbuljongtärning)
2 msk tomatpuré
Olivolja
2 lagerblad
1 tsk salt

Tillagning

Blötlägg linserna i en timme.
Hacka löken och tomaterna, skär moroten i små bitar och bryn det lätt i olivolja. Häll av vattnet från linserna och tillsätt dem tillsammans med vatten, vin, buljongtärning, lagerblad, tomatpuré och salt. Pressa ner vitlöksklyftorna. Låt grytan koka i 40- 45 minuter. Servera med en bit bröd.

Dela

Share on facebook
Share on twitter

ANDRA RECEPT SOM DU KANSKE GILLAR

Scroll to Top