Fetaostsoppa- soppa med fetaost

Det här är en väldigt enkel fetaostsoppa där du kan experimentera genom att använda olika typer av grönsaker. Jag valde det allra enklaste: lök och morot, men nästa gång blir det även stjälkselleri i. Det är riktigt gott med den salta, mjuka fetaosten i fetaostsoppan och med ett grillat bröd till är rätten en perfekt höstlunch.

Fetaostsoppa soppa med fetaost

Ingredienser

(4 port)

1 gul lök
1 morot (ca 100 gr)
2 msk vetemjöl
1 tsk paprikapulver
2 hönsbuljongtärningar
1 msk färsk oregano (samt extra för garnering)
150 gr fetaost
Olivolja
Vitpeppar

Tillagning

Hacka löken och riv moroten grovt och fräs det i olivolja i en gryta. Strö över mjöl och paprikapulver, rör om och späd med ett par deciliter av vattnet. Rör medan det kokar upp. Hacka oregano. Tillsätt resten av vattnet, buljongtärningarna och oreganon. Låt det koka i cirka 4 minuter utan lock. Smaka av med vitpeppar och servera fetaostsoppan med lika stor del smulad fetaost i respektive tallrik. Strö över färsk oregano och servera med ett grillat bröd.

Dela

Share on facebook
Share on twitter
Scroll to Top