Grekisk sallad med stekt fetaost

Varför inte servera en grekisk sallda på ett lite anorlunda sätt? Som med stekt fetaost? Fetaost går alldeles utmärkt att steka och särskilt om du panerar den lätt innan.

Stekt fetaost

Ingredienser

(4 port)

4-6 tomater
1 röd lök
1 gurka
2 paprikor
1 dl kalamataoliver
1 msk torkad oregano

150 gr fetaost
1 ägg
3 msk vetemjöl
Olivolja

Tillagning

Skiva grönsakerna och blanda i ordning salladen. Strö över torkad oregano.
Skär fetaosten i cirka 2,5 centimeter stora bitar. Vispa ägget i en djup tallrik. Häll upp vetemjölet på en assiett. Doppa fetaostbitarna i ägget och vänd dem sedan i mjölet.

Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek dem på medelhög värme tills de är gyllenbruna runt om.

Strö fetaostbitarna över salladen och servera.

Rulla till toppen