Ostfrallor- morotsfrallor med fetaost

Det är svårslaget med egna ostfrallor till helgfrukosten, eller till vilken frukost som helst för den delen.

Dessa ostfrallor är garnerade med riven fetaost och ger en härlig sälta till frallorna.

Jag har alltid en fetaost i frysen för att kunna garnera olika maträtter med. Fetaosten fryser ganska snabbt, så har du inte redan en fetaost i frysen så hinner den bli tillräckligt hård för att kunna rivas medan ostfrallorna jäser.

Servera en ljummen ostfralla med mycket smör på till en kopp te.

Ostfrallor

Ingredienser

(20 st)

Ingredienser (20 st)

14 dl vetemjöl
50 gr jäst
6 dl vatten
3 dl rivna morötter
0,5 dl olivolja
1 msk salt

Pensling och garnering av ostfrallor

1 ägg
Fetaost

Tillagning

Lägg en fetaost i frysen. Riv morötter.

Värm vattnet till 37 grader. Smula jästen i en bunken och rör ut den med vattnet. Tillsätt salt, olivolja och riven morot. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en deg. Knåda degen i cirka tio minuter och låt sedan degen jäsa övertäckt i 50 minuter.

Värm ugnen till 225 grader.

Dela degen i 20 lika stora delar och forma dem till runda frallor. Lägg frallorna på en plåt och jäs dem övertäckta i ytterligare 20 minuter. Vispa upp ett ägg i en kopp. Pensla frallorna med ägg och riv sedan fryst fetaost ovanpå frallorna. Grädda frallorna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut ostfrallorna och låt dem svalna på ett galler under en duk.

Dela

Share on facebook
Share on twitter
Scroll to Top