Recept på Bifteki- grekiska pannbiffar

Enligt mig är Bifteki, grekiska pannbiffar, de absolut godaste pannbiffarna som finns, mjuka och runda i smaken. Som så ofta med grekiska recept så finns det en rad varianter på Bifteki och just det här receptet är det som jag brukar laga efter. Och förstås serveras Bifteki med den obligatoriska citronen till.

Här kan du läsa mer om grekiska livsmedel Ambrosia Magazine

Bifteki grekiska pannbiffar

Ingredienser

(4 port)

500 gr blandfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 ägg
1 dl persilja, hackad
1 tsk spiskummin
3 msk oregano, torkad
3 msk tomatpuré
Salt & peppar
Olivolja
Citron

Tillagning

Hacka löken och persiljan. Blanda ner löken i köttfärsen tillsammans med pressad vitlök, ägg, persilja, spiskummin, oregano och tomatpuré. Smaka av med salt och peppar.

Skölj av en tallrik med vatten. Forma pannbiffar i önskad storlek och lägg på den våta tallriken. Stek pannbiffarna i olivolja tills de har fått fin färg och är färdiga inuti (4-5 minuter på varje sida).

Servera med potatisklyftor och förstås en massa citron.

Rulla till toppen