Vegetarisk Calzonepizza med spenat, feta- och saganakiost

Det här är ett recept på en snabb och enkel men fantastiskt god vegetarisk Calzone med grekisk touch. Servera pizzan med en fräsch tomatsallad.

Ingredienser

1 färdig pizzadeg (deg från ett pizzakit)
500 gr hackad, fryst spenat
150 gr fetaost
75 gr Saganaki
Oregano
Flingsalt
Salt & peppar
Olivolja

Tillagning

Värm ugnen till 225 grader.
Tina spenaten och kram ur vattnet. Smula ner fetaosten och riv ner Saganakin i spenaten. Salta, peppra och blanda ihop ingredienserna. Lägg ut den färdiga pizzadegen på en plåt och lägg fyllningen på ena deghalvan. Vik över resten av degen och tryck till längs kanterna. Pensla pizzan med olivolja och strö över oregano och flingsalt. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Servera gärna med en tomatsallad.

Scroll to Top