Blogg

Veckans strand: Valtos Beach i Parga

För de allra flesta är Parga en riktig pärla, ja eller till och med paradiset. Jag tillhör de allra flesta. Detta trots att jag föredrar avlägsna platser, gärna öar, långt bortom charterturismen. Parga har ändå lyckats förvärva mitt hjärta och tanken på att återvända är inte långt borta. Parga bjuder både på fastlandets inre mysterier och kustens otroliga stränder. En av dessa stränder är Valtos Beach.

Valtos Beach, Parga. (Foto: Markus Olsson)

Två kilometer väster om Parga ligger den tre kilometer långa stranden där den delen som är närmast Parga har grovkornig sand medan den delen som ligger längre bort övergår till finare och mjukare sand.

Valtos Beach, Parga. (Foto: Markus Olsson)

Valtos Beach är delvis organiserad så det finns gott om solstolar och parasoller att hyra och för den aktivitetslystne finns det även några vattensporter att prova på. Ovanför stranden finns några barer/restauranger att förfriska sig vid medan du blickar ut över stranden och havet.

Valtos Beach, Parga. (Foto: Markus Olsson)

Det tar cirka 20 minuter att gå från Parga över till Valtos Beach. Om du vill skippa stigningen det innebär så kan du istället ta den båttaxi som går från Parga under säsong.

Hitta till valtos Beach i Parga:

OM BLOGGEN

Markus Olsson mittgrekland

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Scroll to Top